Roasted broccoli


Roasted broccoli

Originally uploaded by Görkem PAÇACI

Evet, tahmin ettigim gibi enfes oldu. Parmesan deli yakisti.

Brokolilerin islak olmamasi onemli. Ben tarifteki gibi yikamadan yaptim, ama yikamak isterseniz de kurutmalisiniz.

Brokolileri karabiber, tuz, zeytinyagi ve dovulmus sarimsakla firinladim. Yuksek isida (250C) 20 dakika, uzerleri kahverengilesinceye dek. Bir kismi kahverengi olunca kasikla karistirip oteki taraflarini da pisirdim.

Cikarip, biraz daha zeytinyagi ve limon suyu ekledim. Bol bol da parmesani yiyince, dile geldi, konusmaya basladi:

Yi beni gorkem! Yi beni gorkem!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s